Current Affairs & GK Updates in Marathi

Rate this post


current affairs

Current Affairs 21st December 2022

Daily Current Affairs (Date – 21st December 2022): Top Maharashtra GK Current Affairs of the day: 21 December 2022. Find Current General Knowledge 21st December 2022. Here we are trying to update Current Affairs. All questions are necessary for Government Exam, Entrance Exam, and Admission Exam. If you want to grow your General Knowledge, then you must follow this site. There is no need to pay any money to us for getting current GK Questions with Answer. Just bookmark our this page GK Current Affairs Page Link (Click Here).

on developments 21 December 2022: Current Affairs December 21, 2022→

We have brought current affairs 21 December 2022 useful for all competitive exams of Maharashtra Govt……..

1) Who tops the “Social Progress Index”? is

(1) Assam

(2) Puducherry

(3) Delhi

(4) Mizoram

Answer:(2) Puducherry

2) Where Indian Railways opened the longest “escape tunnel”. is

(1) Uttarakhand

(2) Himachal Pradesh

(3) Jammu and Kashmir

(4) Assam

Answer:(3) Jammu and Kashmir

3) Where is the much talked about “Sela Darra Tunnel”. is

(1) Ladakh

(2) Arunachal Pradesh

(3) Jammu and Kashmir

(4) Himachal Pradesh

Answer:(2) Arunachal Pradesh

4) Which state formed a “Task Force” to curb online gambling is

(1) Assam

(2) Uttarakhand

(3) Madhya Pradesh

(4) Uttar Pradesh

Answer:(3) Madhya Pradesh

5) What is the name of the 5th Scorpion submarine that joined the Indian Navy? is

(1) INS Karanj

(2) INS Vagir

(3) INS Vagashir

(4) None of these

Answer:(2) INS Vagir

6) Which state made “Aadhaar Card” mandatory for all their schemes is

(1) Haryana

(2) Tamil Nadu

(3) Gujarat

(4) Karnataka

Answer:(2) Tamil Nadu

7) What is the name of P15B Stealth Guided Missile in Indian Navy?

(1) INS Trikand

(2) INS Mormugao

(3) INS Samrat

(4) None of these

Answer:(2) INS Mormugao

8) The Chief Minister of which state unveiled the “Urban G20 Logo, Website and Social Media”. is

(1) Assam

(2) Maharashtra

(3) Gujarat

(4) Haryana

Answer:(3) Gujarat

9) 500 Rs. It is announced to provide 12 cylinders per year at the rate of ?

(1) Maharashtra

(2) Gujarat

(3) Haryana

(4) Rajasthan

Answer:(4) Rajasthan

10) Which country’s footballer “Karim Benzema” announced his retirement from international football is

(1) Spain

(2) Argentina

(3) France

(4) None of these

Answer:(3) France

11) Which Indian ship participated in the 50th leg of the “Cape to Rio Race” held in South Africa? is

(1) Tarini

(2) Carmota

(3) Mormugao

(4) None of these

Answer:(1) Tarini

12) “Same-Sex Marriage” has been approved by which country? is

(1) Australia

(2) Chin

(3) America

(4) Iceland

Answer:(3) America

For more current affairs notes click here – Current Affairs all Notes for Recruitment Exams Click Here


♦ Important Links (Important Links) ♦

Government Jobs.
Private Jobs.
Practice Question Papers of all Exams.
Exam results (Results).
Exam Admit Card (Hall Tickets).
MPSC Recruitment.
Bank Jobs.
Mega Bharti 2023.
Current Affairs
Job fairs.



Updated: 21/12/2022 — 11:22
Rojgar Samachar © 2021

 सरकारी रिजल्ट

Frontier Theme