Current Affairs & GK Updates in Marathi

Rate this post


current affairs

Current Affairs 6th December 2022

Daily Current Affairs (Date – 6th December 2022): Top Maharashtra GK Current Affairs of the day: 06 December 2022. Find Current General Knowledge 6th December 2022. Here we are trying to update Current Affairs. All questions are necessary for Government Exam, Entrance Exam, and Admission Exam. If you want to grow your General Knowledge, then you must follow this site. There is no need to pay any money to us for getting current GK Questions with Answer. Just bookmark our this page GK Current Affairs Page Link (Click Here).

on developments 06 December 2022: Current Affairs December 06, 2022→

We have brought you current affairs 06 December 2022 useful for all competitive exams of Maharashtra Govt……

1) On which day “Maha Parinirvana Day” was celebrated is

(1) 4th December

(2) 5th December

(3) 6th December

(4) 7th December

Answer:(3) 6 December

2) When is “World Soil Day” celebrated?

(1) 4th December

(2) 5th December

(3) 6 December

(4) 7th December

Answer:(2) 5th December

3) Where was the 3rd “Blind T20 World Cup” inaugurated is

(1) Lucknow

(2) Gurugram

(3) Bhubaneswar

(4) Mumbai

Answer:(2) Gurugram

4) Which country will abolish “moral policing”? is

(1) UAE

(2) France

(3) Iran

(4) England

Answer:(3) Iran

5) In which country “Mount Semeru” volcano erupted is

(1) Brazil

(2) Indonesia

(3) Australia

(4) America

Answer:(2) Indonesia

6) When did the Union Agriculture Minister inaugurate the “Agriculture Investment Portal”. is

(1) 4th December

(2) 5th December

(3) 6 December

(4) 7th December

Answer:(2) 5th December

7) 1st Indian to win silver medal in “ASIAN JUNIOR BADMINTON CHAMPIONSHIP 2022”. is

(1) Unnati Hooda

(2) PV. Indus

(3) Ami Ghia

(4) Saina Nehwal

Answer:(1) Unnati Hooda

8) “Parakram Diwas 2022” was celebrated in Rajasthan’s “Longewala”. is

(1) 51 st

(2) 52nd

(3) 53rd

(4) 54th

Answer:(1) 51 st

9) Who won the Best Director Award at the “New York Film Critics Circle Awards 2022”. is

(1) SS Rajamouli

(2) Mahesh Bhatt

(3) Karanjohar

(4) None of these

Answer:(1) SS Rajamouli

10) Indian Navy aims to become “self-reliant” by which year is

(1) 2025

(2) 2050

(3) 2047

(4) 2070

Answer:(3) 2047

For more current affairs notes click here – Current Affairs all Notes for Recruitment Exams Click Here


♦ Important Links (Important Links) ♦

Government Jobs.
Private Jobs.
Practice Question Papers of all Exams.
Exam results (Results).
Exam Admit Card (Hall Tickets).
MPSC Recruitment.
Bank Jobs.
Mega Bharti 2023.
Current Affairs
Job fairs.


Updated: 06/12/2022 — 16:42
Rojgar Samachar © 2021

 सरकारी रिजल्ट

Frontier Theme