Current Affairs & GK Updates in Marathi

Rate this post


current affairs

Current Affairs 24th November 2022

Daily Current Affairs (Date – 24th November 2022): Top Maharashtra GK Current Affairs of the day: 24 November 2022. Find Current General Knowledge 24th November 2022. Here we are trying to update Current Affairs. All questions are necessary for Government Exam, Entrance Exam, and Admission Exam. If you want to grow your General Knowledge, then you must follow this site. There is no need to pay any money to us for getting current GK Questions with Answer. Just bookmark our this page GK Current Affairs Page Link (Click Here).

on developments 24 November 2022: Current Affairs November 24, 2022→

We have brought current affairs 24 November 2022 useful for all competitive exams of Maharashtra Govt…

1) To whom “Dr. Kalam Seva Award”. is

(1) Salman Rushdie

(2) Ravi Kumar Sagar

(3) Rituraj Avasthi

(4) None of these

Answer:(2) Ravi Kumar Sagar

2) Who has become the first Indian to win a gold medal in “Karate 1 Series A”.?

(1) Arun Vansal

(2) Pranay Sharma

(3) Rajendra Mittal

(4) None of these

Answer:(2) Pranay Sharma

3) Who has been elected as the Prime Minister of Nepal??

(1) Crops

(2) Sher Bahadur Deuba

(3) K.P. Sharma Oli

(4) None of these

Answer:(2) Sher Bahadur Deuba

4) Where Indian AIRFORCE organized “Air Fest 2022”. is

(1) Pune

(2) Mumbai

(3) Nagpur

(4) Aurangabad

Answer:(3) Nagpur

5) Where Yogi Adityanath inaugurated the “UNESCO-India-Africa Hackathon” 2022 is

(1) Lucknow

(2) Greater Noida

(3) Ayodhya

(4) Varanasi

Answer:(2) Greater Noida

6) Who won the 72nd “Inter Services Volleyball Championship 2022”. is

(1) Army Raid

(2) Indian Navy

(3) Indian Air Force

(4) Army Green

Answer:(1) Army Raid

7) Which state government has issued a notification to declare “Aritpatti Biodiversity Site”?

(1) Karnataka

(2) Kerala

(3) Tamil Nadu

(4) Assam

Answer:(3) Tamil Nadu

8) In which country the 10th “Indian Film Festival” was held is

(1) Canada

(2) America

(3) South Korea

(4) North Korea

Answer:(3) South Korea

9) Which country’s parliament passed a free trade agreement with India? is

(1) America

(2) Australia

(3) Maldives

(4) Japan

Answer:(2) Australia

10) Who won the “Champion of the Earth 2022” award? is

(1) Sunita Narayan

(2) Jadav Payeng

(3) Purnima Devi Barman

(4) None of these

Answer:(3) Purnima Devi Barman

For more current affairs notes click here – Current Affairs all Notes for Recruitment Exams Click Here


♦ Important Links (Important Links) ♦

Government Jobs.
Private Jobs.
Practice Question Papers of all Exams.
Exam results (Results).
Exam Admit Card (Hall Tickets).
MPSC Recruitment.
Bank Jobs.
Mega Bharti 2022.
Current Affairs
Job fairs.



Updated: 25/11/2022 — 07:12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rojgar Samachar © 2021

 सरकारी रिजल्ट

Frontier Theme