Current Affairs & GK Updates in Marathi

Rate this post


current affairs

Current Affairs 19th October 2022

Daily Current Affairs (Date – 19th October 2022): Top Maharashtra GK Current Affairs of the day: 19 October 2022. Find Current General Knowledge 19th October 2022. Here we are trying to update Current Affairs. All questions are necessary for Government Exam, Entrance Exam, and Admission Exam. If you want to grow your General Knowledge, then you must follow this site. There is no need to pay any money to us for getting current GK Questions with Answer. Just bookmark our this page GK Current Affairs Page Link (Click Here).

Current Affairs 19 OCTOBER 2022 | 19th October Current Affairs

We have brought current affairs 19 October 2022 useful for all competitive exams of Maharashtra Govt…….

Current affairs

19 OCTOBER 2022

We have brought current affairs 19 October 2022 useful for all competitive exams of Maharashtra Govt…….

1) The Central Government appoints someone “Comptroller General of Accounts (CGA)” in the Ministry of Finance is

(1) Pooja Chauhan

(2) Bharti Das

(3) Deepak Das

(4) None of the above

Answer:(2) Bharti Das

2) Where “Khelo India Women’s Judo National League” was held is

(1) Bhopal

(2) Delhi

(3) Guwahati

(4) Jaipur

Answer:(2) Delhi

3) Who was appointed as the new president of BCCI? is

(1) Rajeev Shukla

(2) Roger Binney

(3) Saurabh Ganguly

(4) Ashish Shelar

Answer:(2) Roger Binney

4) Where “GI Festival 2022” was held is

(1) Varanasi

(2) Bikaner

(3) Kochi

(4) Chandigarh

Answer:(1) Varanasi

5) Who won the “Booker Prize 2022”. is

(1) Demon Galgate

(2) Salman Rushdie

(3) Gitanjali Shri

(4) Shehan Karunatilka

Answer:(4) Shehan Karunatilka

6) Someone declared “Multidimensional Poverty Index”. is

(1) WTO

(2) IMF

(3) UNEP

(4) UNDP

Answer:(4) UNDP

7) In which state “Bihu Utsav” was celebrated is

(1) Odisha

(2) Bihar

(3) Assam

(4) Sikkim

Answer:(3) Assam

8) Who was appointed as Chief Justice of Karnataka High Court? is

(1) p. Kelkar

(2) Rituraj Awasti

(3) Prasanna Varale

(4) None of the above

Answer:(3) Prasanna Varale

9) Prime Minister Narendra Modi inaugurated how many “Pradhan Mantri Kisan Samriddhi Kendra” for agriculture is

(1) 100

(2) 250

(3) 375

(4) 600

Answer:(4) 600

10) In which country “NATO” started nuclear drills is

(1) England and Belgium

(2) Norway and Sweden

(3) Spain and Argentina

(4) Italy and the Netherlands

Answer:(1) England and Belgium

For more current affairs notes click here – Current Affairs all Notes for Recruitment Exams Click Here



♦ Important Links (Important Links) ♦

Government Jobs.
Private Jobs.
Practice Question Papers of all Exams.
Exam results (Results).
Exam Admit Card (Hall Tickets).
MPSC Recruitment.
Bank Jobs.
Mega Bharti 2022.
Current Affairs
Job fairs.



Updated: 10/11/2022 — 17:53
Rojgar Samachar © 2021

 सरकारी रिजल्ट

Frontier Theme