Current Affairs & GK Updates in Marathi

Rate this post


current affairs

Current Affairs 22nd August 2022

Daily Current Affairs (Date – 22nd August 2022): Top Maharashtra GK Current Affairs of the day: 22 August 2022. Find Current General Knowledge 22nd August 2022. Here we are trying to update Current Affairs. All questions are necessary for Government Exam, Entrance Exam, and Admission Exam. If you want to grow your General Knowledge, then you must follow this site. There is no need to pay any money to us for getting current GK Questions with Answer. Just bookmark our this page GK Current Affairs Page Link (Click Here).

on developments 22 August 2022: Current Affairs August 22, 2022→

We have brought current affairs 22 August 2022 Useful for all competitive exams of Maharashtra Govt.

1) What name was given to “Chandigarh International Airport”? is

(1) Sushma Swaraj

(2) Bhagat Singh

(3) Kalyan Singh

(4) None of these

Answer:(2) Bhagat Singh

2)Ministry of Social Justice and which Ministry launched “Namaste Yojana”. is

(1) Ministry of Education

(2) Ministry of Defence

(3) Ministry of Home Affairs

(4) Ministry of Urban Development

Answer:(4) Ministry of Urban Development

3)What is the name of the online market feature of “Matsyasetu” mobile app is

(1) Fish market

(2) Aqua market

(3) Big Bazaar

(4) None of these

Answer:(2) Aqua market

4) “Manisha Kalyan” related to which sport is

(1) Cricket

(2) Football

(3) Hockey

(4) Archery

Answer:(2) Football

5)Which state announced setting up of “Rural Livelihood Park”. is

(1) Maharashtra

(2) Gujarat

(3) Chestnut

(4) Rajasthan

Answer:(3) Chestnut

6)Where will the 10th National Conference of Women Police be held? is

(1) Mumbai

(2) Goa

(3) Jaipur

(4) Shimla

Answer:(4) Shimla

7) “First Indian to win a gold medal in the U20 Women’s World Wrestling Championship”. Who is the woman?

(1) Geeta Phogat

(2) Babita Phogat

(3) Finality

(4) Alaka Tomar

Answer:(3) Finality

8)“FIBA U-18 Women’s Asian Basketball Tournament” will be held at which venue? is

(1) Chennai

(2) Mumbai

(3) Bangalore

(4) Delhi

Answer:(3) Bangalore

9)Which day was celebrated as “World Mosquito Day”. is

(1) 19th August

(2) 20th August

(3) 21st August

(4) 22 Aug

Answer:(2) 20th August

10) In which state a 30 feet wall painting of Mahatma Gandhi was unveiled is

(1) Maharashtra

(2) Gujarat

(3) Andhra Pradesh

(4) Telangana

Answer:(3) Andhra Pradesh

11) Rajiv Gandhi’s birth anniversary was celebrated is

(1) 76th

(2) 77th

(3) 78th

(4) 80s

Answer:(3) 78 V

12) Defense Minister Rajnath Singh launched “F-INSAS” system for whom? is

(1) Indian Army

(2) Indian Navy

(3) Indian Air Force

(4) None of these

Answer:(1) Indian Army

13) Which Airports Will Launch “DG Yatra” Program? is

(1) Mumbai International Airport

(2) Hyderabad International Airport

(3) Kochi International Airport

(4)Bangalore International Airport

Answer:(2) Hyderabad International Airport

For more current affairs notes click here – Current Affairs all Notes for Recruitment Exams Click Here


♦ Important Links (Important Links) ♦

Government Jobs.
Private Jobs.
Practice Question Papers of all Exams.
Exam results (Results).
Exam Admit Card (Hall Tickets).
MPSC Recruitment.
Bank Jobs.
Mega Bharti 2022.
Current Affairs
Job fairs.


Updated: 23/10/2022 — 11:56
Rojgar Samachar © 2021

 सरकारी रिजल्ट

Frontier Theme