Current Affairs & GK Updates in Marathi

Rate this post


current affairs

Current Affairs 20th August 2022

Daily Current Affairs (Date – 20th August 2022): Top Maharashtra GK Current Affairs of the day: 20 August 2022. Find Current General Knowledge 20th August 2022. Here we are trying to update Current Affairs. All questions are necessary for Government Exam, Entrance Exam, and Admission Exam. If you want to grow your General Knowledge, then you must follow this site. There is no need to pay any money to us for getting current GK Questions with Answer. Just bookmark our this page GK Current Affairs Page Link (Click Here).

on developments 20 August 2022: Current Affairs August 20, 2022→

We have brought current affairs 20th August 2022 useful for all competitive exams of Maharashtra Govt…….

1) Which day is celebrated as “Goodwill Day”. is

(1) 18 August

(2) 19th August

(3) 20th August

(4) 21st August

Answer:(3) 20 August

2)Which became the first union territory in the country to get “Har Ghar Jal” certificate is

(1) Jammu and Kashmir

(2) Ladakh

(3) Puducherry

(4) Dadar Nagar Haveli and Div Daman

Answer:(4) Dadar Nagar Haveli and Div Daman

3)Which is the most polluted city in the world according to health effects institute is

(1) Beijing

(2) Delhi

(3) Mumbai

(4) Pune

Answer:(2) Delhi

4) Where will the 17th Pravasi Bharatiya Diwas 2023 be held? is

(1) Delhi

(2) Jaipur

(3) Hyderabad

(4) Indore

Answer:(4) Indore

5)Whose tenure as “Home Secretary” was extended by 1 year is

(1) Amit Shah

(2) Ajay Kumar Bhalla

(3) Saurabh Kumar

(4) Vinay Mohan Kwatra

Answer:(2) Ajay Kumar Bhalla

6)Whose name was recommended for the post of Chairman of NABARD? is

(1) Mohammad Mustafa

(2) Harsh Kumar Bhanwala

(3) Rajesh Kotecha

(4)G. R. Worried

Answer:(1) Mohammad Mustafa

7) When “Cleanliness Fortnight” is organized is

(1) 15th August to 25th August

(2) 16th August to 30th August

(3) 16th August to 31st August

(4) 17th August to 31st August

Answer:(3) 16th August to 31st August

8)Who was appointed as Secretary to President Draupadi Murmu is

(1) Shweta Singh

(2) Nakul Jain

(3) Rajesh Verma

(4) None of these

Answer:(3) Rajesh Verma

9) Which oneThe day is celebrated as “Renewable Energy Day” in India comes

(1) 18th August

(2) 19th August

(3) 20th August

(4) 21 August

Answer:(3) 20 August

10)India and in which country the “Pitch Blake” war exercise will be conducted is

(1) America

(2) Japan

(3) Australia

(4) China

Answer:(3) Australia

11) Who has launched the online market application “AQUA BAJAR”?

(1) Narendra Modi

(2) Purushottam Rupala

(3) Mansukhmadaviya

(4) Nitin Gadkari

Answer:(2) Purushottam Rupala

For more current affairs notes click here – Current Affairs all Notes for Recruitment Exams Click Here


♦ Important Links (Important Links) ♦

Government Jobs.
Private Jobs.
Practice Question Papers of all Exams.
Exam results (Results).
Exam Admit Card (Hall Tickets).
MPSC Recruitment.
Bank Jobs.
Mega Bharti 2022.
Current Affairs
Job fairs.


Updated: 22/10/2022 — 23:21
Rojgar Samachar © 2021

 सरकारी रिजल्ट

Frontier Theme