Kerala Results: In which country was the new strain of HIV virus discovered? Current Affairs | Kerala PSC | PSC Question papers | Kerala PSC GK Questions | PSC Model questions

Rate this post


Here are some of the most important questions in Kerala PSC: Current Affairs

1. Which of the following statements regarding the 2022 Australian Open tennis is correct?

I) Rafael Nadal wins 2022 Australian Open by defeating Danil Medvedev

II) Rafael Nadal wins the Australian Open for the second time

III) Nadal currently holds the record for most singles grand slams, having won 21 Grand Slams.

IV) Ashley Barty of Australia is the current winner of the Australian Open women’s singles.

A) Only I and II are correct
B) I, II and III are correct
C) III IV only
D) All the above statements are correct

In which Indian city did Narendra Modi inaugurate the ‘Statue Of Equality’ in February 2022?


A) Bangalore
B) Hyderabad
C) Pune
D) Chennai

In which country did scientists at Oxford University recently discover a new variant of the HIV virus?

A) Switzerland
B) Denmark
C) Ethiopia
D) Netherlands


4. Which city will host the 2022 Winter Olympics?

A) Tokyo
B) Beijing
C) Sol
D) Jakarta

5. Who is the only Indian to be nominated for the Laureus Award to be announced in April 2022?

A) Virat Kohli
B) Neeraj Chopra
C) Greetings Kataria
D) Meerabhai Chanu

6. Where in India will the first Geological Park be established?

A) Pune, Maharashtra
B) Pali, Rajasthan
C) Chitradurga, Karnataka
D) Jabalpur, Madhya Pradesh

7. Who is the only Indian to win the 2021 World Games Athlete of the Year award?

A) Neeraj Chopra
B) PR Sreejesh
C) Manpreet Singh
D) Sunil Chhetri


8. Which of the following statements regarding the 2022 Under-19 Cricket World Cup is incorrect?

I) The 2022 U19 Cricket World Cup was held in the West Indies

II) India won the current U19 Cricket World Cup by defeating England


III) India has won the U19 World Cup five times, the most number of U19 titles

IV) Dewald Breivis of South Africa was named Man of the Tournament

A) I
B) II
C) IV
D) None of the above statements


9. Whose work is ‘Fearless Governance’?

A) Kiran Bedi
B) Yashwant Sinha
C) LK Advani
D) Kiran Desai

10. Which project was implemented by the Kerala Police with the assistance of UNICEF with the objective of ensuring the safety of children in cyberspace?

A) E-SAFE
B) D-SAFE
C) P-SAFE
D) K-SAFE


11. Milena Salvini, one of the first foreign students in the field of art to pass away recently, was one of the pioneers in making which art form world famous?

A) Mohiniyattam
B) piercing
C) Kathakali
D) Nangyar Koothu

12. February 2022 marks the 100th anniversary of which event of the Indian independence movement?

A) Jallianwala Bagh Massacre
B) Chauri Chaura incident
C) Champaran Satyagraha
D) Non-cooperation movement

13. Siomara Castro is the first woman president of which country?

A) Chile
B) Honduras
C) Greece
D) Cuba

14. Which country recently decided to name its new capital city Nusantara?

A) Kazakhstan
B) Indonesia
C) Peru
D) Thailand

15. Who is the new Chairman of UGC appointed in February 2022?

A) M Jagadish Kumar
B) DP Singh
C) R Harikumar
D) RP Singh

Answers

1) D, 2) B, 3) D, 4) B, 5) B, 6) D, 7) B, 8) D, 9) A, 10) B, 11) C, 12) B, 13) B, 14) B, 15) A

Content Highlights: Kerala PSC Model Questions and Answers on Current Affairs



Keywords: hscap, kpsc, kerala psc, kpsc thulasi, kerala psc thulasi, psc login, kpsc login,

Rojgar Samachar © 2021

 सरकारी रिजल्ट

Frontier Theme